Kanapé túra Lipótvárosban

Élő virtuális városnéző séta a pesti belvárosban

A Várnegyed főbb látnivalóit útba ejtő túránk mellett ezt ajánljuk ‘alap’ túraként a főváros pesti oldalán. Az egy órás kanapé túra a Lipótvárosban program során a Cipők a Dunaparton emlékműtől indulva jutunk el a Szent István Bazilikáig.
A virtuális városnéző séta során érintjük az Országházat, szót ejtünk az 1956-os forradalomhoz köthető eseményekről, valamint a közelmúlt fejlesztéseiről. A séta következő állomása a  Szabadság tér, ahol miniatűr szobroktól az utolsó szovjet emlékműig szinte minden kor szoborba öntötte lenyomatát. Beszélünk arról, milyen folyamatok vezettek Lipótváros kialakulásához, és milyen kapcsolat van az Osztrák Császári Hadsereg és Lipótváros között. Mielőtt a Szent István Bazilikáig elsétálunk elmeséljük az első pesti magán park kevésbé ismert történetét is.

Így a virtuális városnéző séta során történelmi kontextusba helyezzük a lipótvárosi látnivalókat, mesélünk a városnegyed kialakulásáról, szót ejtünk Andrássyról, Széchenyi családról is.

Ezt a kanapé túrát remekül kiegészíti valamennyi Várnegyedre fókuszáló, valamint a történelmi zsidónegyedre fókuszáló túránk.

Program időtartama: ~ 60 perc
Program ára: 33000 Ft

Az ár tartalmazza a magyar nyelvű idegenvezetés díját. A túra díját online, bankkártyával, vagy banki utalással lehet rendezni.

Tevékenységünk a hatályos ÁFA szabályok szerint alanyi adómentes körbe tartozik, így a program ára ÁFA-t nem tartalmaz.

A virtuális városnézés Lipótvárosban programunkkal kapcsolatos kérdés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!